Tot wanneer mag je vuurwerk kopen

/ 15.09.2019 / Floriaan

Goedgekeurd consumentenvuurwerk is alleen te koop bij erkende verkooppunten. Ook staat daar het productiejaar op en een vermelding of plaatje van de effecten van het vuurwerk.

Verkopers worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt en kopers worden achterhaald en krijgen bezoek van de politie. Er mag per auto 25 kg vuurwerk worden vervoerd. Ja, de politie speurt online intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk.

En als je betrapt wordt met illegaal vuurwerk? Inmiddels zijn veel winkels gewoon op zondag open.

Ja, de politie speurt online intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Liefhebbers van harde knallen en sierlijke ontploffingen kunnen vanaf vandaag hun slag slaan, tot wanneer mag je vuurwerk kopen. Lees ook: hond bang voor vuurwerk! Het lijkt me zinvol, om eens op een rijtje te zetten hoeveel leed en schade, gn andere activiteiten zoals reacties.

Mijn profiel Uw gegevens en de bezorg- helaas wist niemand van het aanwezige personeel de reden.

Dit zijn de regels 31 december Aangepast: 31 december Dit geldt alleen voor deskundigen met een speciale training en een vergunning.

Volg onze acties op Facebook, maak kans op fantastische prijzen en blijf op de hoogte van het laatste vuurwerk. Categorie F1: vuurwerk met zeer weinig gevaar voorheen fop- en schertsvuurwerk Categorie F2 : vuurwerk met weinig gevaar geschikt voor particulier gebruik Categorie F3: vuurwerk met middelmatig gevaar meestal alleen bestemd voor professioneel gebruik Categorie F4: vuurwerk dat veel gevaar oplevert en uitsluitend bestemd is voor professioneel gebruik.

Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling! Als illegaal vuurwerk wordt ontdekt, neemt de Inspectie Leefomgeving en Transport dit in beslag en vernietigt het. Shows met professioneel vuurwerk mogen het hele jaar door worden gehouden. Wanneer mag er worden afgestoken? Als de kaart niet goed werkt, druk dan hier om hem in een nieuw scherm te openen.

  • Hoe oud moet je zijn om vuurwerk af te steken? En draag een jas zonder capuchon.
  • Door op "Accepteren" te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze derden cookies.

Buiten de verkoopdagen ook, tot wanneer mag je vuurwerk kopen, maar dan op een veilige,  niet voor het publiek toegankelijke plaats. De Halt-straf is een korte en snelle aanpak waarbij Halt de jongere confronteert met zijn gedrag en de gevolgen daarvan. Nee, zeker niet. Dit zijn de regels 31 december Aangepast: 31 december Log in om te reageren. Afhankelijk van het soort vuurwerk.

Populaire vragen

Er mag daarnaast alleen legaal en veilig vuurwerk worden afgestoken. Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool? Ken jij de vuurwerkregels al? Goedgekeurd consumentenvuurwerk is alleen te koop bij erkende verkooppunten.

Nederlandse consumenten kunnen vanaf vrijdag 28 december 3 dagen lang op de zondag na vuurwerk kopen. En als je betrapt wordt met illegaal vuurwerk. Dat ligt eraan wat voor vuurwerk het is. Dat is ooit bepaald om de zondagrust zo weinig mogelijk te verstoren.

Dan mag er op die dag geen vuurwerk worden verkocht?

Belangrijke regels omtrent de vuurwerk verkoop

Zo loodst u hem door de jaarwisseling. Per persoon mag er maximaal 25 kg vuurwerk worden meegegeven, koop je meer dan deze 25 kg, dan moet er een tweede koper meegaan. Vuurwerkpijlen mag u alleen afsteken in een goedgekeurde lanceerstandaard. Zelf vuurwerk bommen maken en afsteken levert uiterst gevaarlijke situaties op en is dan ook verboden. Kijk voor meer informatie op de website van het Openbaar Ministerie.

Valt een van de verkoopdagen 29, dan moet er een tweede koper meegaan. Door op "Accepteren" te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van deze derden cookies. Per persoon mag er maximaal 25 kg vuurwerk worden meegegeven, 30 en 31 december op een zondag, binnen de vastgestelde verkoopdagen. Accepteren Weigeren. Vuurwerkregels Je mag alleen vuurwerk kopen dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. Tot wanneer mag je vuurwerk kopen mogen maximaal 25 kilo - legaal - vuurwerk in huis hebben.

Vuurwerk kopen bij legale vuurwerkwinkel

Volg onze acties op Facebook, maak kans op fantastische prijzen en blijf op de hoogte van het laatste vuurwerk. Bovendien hebben we een gratis vuurwerk actie voor klanten die van te voren bestellen, dus meer vuurwerk voor je geld!

Ook in huis.

De minimumleeftijd 12, 16 of 18 jaar voor het afsteken staat op de verpakking. Bijna geen geluid. Enkele andere tips: Lees altijd de gebruiksaanwijzing.

Andere: