Wat moet je doen als je keelontsteking hebt

/ 10.10.2019 / Roelf

Als uw kind hoge koorts heeft. Wat zijn de symptomen bij een keelontsteking?

Bel ook: als u een chronische ziekte heeft of vaste medicijnen gebruikt uw weerstand kan dan lager zijn ; als u twijfelt of u veilig een NSAID kunt gebruiken; als u na 3 dagen nog koorts heeft; als de keelpijn langer duurt dan 10 dagen.

Meestal ben je na 1 of 2 weken van je keelontsteking af, maar hij kan wel 3 weken duren als je er ook nog forse koorts bij hebt. Behandeling met medicijnen? Een keelontsteking is niet meer en niet minder dan een ontsteking van het slijmvlies tussen je mond en je strottenhoofd, dus bovenin de keel. Dit komt doordat het lichaam de afvalstoffen naar de lymfeklieren afvoert om de afvalstoffen af te breken. Als de ontsteking langer dan twee dagen in hevigheid blijft toenemen, is het verstandig om naar je huisarts te gaan.

U heeft klachten aan een kant van uw hoofd zoals oorpijn.

Ga niet boven kokend water zitten, dan hond allergie voor kat de damp heter dan graden? Ze zi…. Maar je kan er wel flink last van hebben. Je kunt eventueel paracetamol geven als je kind veel pijn heeft. Maar ook koorts, oorpijn, (Circulo Espanol geweest op de Koenraadlaan.

  • Dit virus veroorzaakt de Ziekte van Pfeiffer. Ze zijn wel duurder.
  • Al die zaken kunnen duiden op een keelontsteking.

Acute - en chronische keelontsteking

Kan het kwaad? Ook het verblijf in een kunstmatig verwarmde ruimte is een goede voorwaarde voor de virussen die keelpijn veroorzaken. Mijn Ouders van Nu Instellingen wijzigen Uitloggen. Iedereen heeft wel eens  keelpijn.

Maar ook bacteriën en in sommige gevallen zelfs een allergische reactie kunnen de oorzaak zijn. Ook middelen als Strepsils of andere zuigtabletten met een soort verdovings-ontstekingsmiddel erin kunnen de beginnende keelontsteking remmen en in een later stadium  verlichting brengen.

Meer over gerry and the pacemakers songs. Dit werkt namelijk alleen om een bacterile infectie in de keel te bestrijden. Bij heel kleine kinderen is het soms heel lastig te onderkennen dat ze een keelontsteking hebben. Je kunt dan wel de keelpijn verzachten met deze tips:.

Zoeken naar:. Ga daarom wel naar de huisarts als je vaak last hebt van een keelontsteking of als deze lang aanhoudt en de klachten erger worden. Meestal is een  ontsteking  de boosdoener, maar het kan ook ontstaan door overbelasting van de keel.

'Zeg eens Aaaa'

Antibiotica zal de ziekteduur iets verkorten en helpt om zeldzame, maar gevaarlijke, complicaties te voorkomen. Je kunt ook wachten tot het zich vanzelf herstelt. Koude dranken kunnen de pijn verlichten, net als ijsjes, maar ook warme thee is vaak weldadig. Een keelontsteking is niet geschikt voor behandeling met zelf-medicatie.

Keelontsteking wordt veroorzaakt door een verkoudheids virus of bacterile infectie. Overigens is een keelontsteking uitzieken bij zowel een kind als een volwassene vaak de enige remedie. De pijn kan doortrekken naar je oren en de klieren in je hals kunnen opzetten en gevoelig worden. Keelpijn door een bacterie komt minder vaak voor. Deze chronische keelontsteking duurt langer en keert makkelijk weer terug.

Wat is keelontsteking?

Ook bij hoge koorts hoger dan 38 graden of koorts die een paar dagen aanhoudt is het raadzaam een dokter te raadplegen. Vergrote amandelen en keelontsteking Persoonlijk advies bij een keelontsteking Pagina's gerelateerd aan keelontsteking.

Bovendien bij koliekpijn, menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies, migraine en hoofdpijn. U kunt een paar dingen doen om te voorkomen dat u het virus aan anderen doorgeeft: Houd afstand van anderen bij hoesten en praten verspreidt het virus zich via speekseldruppeltjes in de lucht en wordt zo op anderen overgedragen Houd bij hoesten of niezen uw arm of een papieren zakdoekje voor uw neus en mond.

Groeikalender peuter Hoe oud is je peuter?

  • Als uw kind hoge koorts heeft.
  • U kunt uw mond niet goed meer open doen.
  • Ook als je kind steeds moeilijker kan slikken of het benauwd heeft, moet je naar een dokter.
  • Keelpijn bij een verkoudheid, hoest of koorts is meestal besmettelijk.

Een acute keelontsteking ontstaat vaak uit een verkoudheid. Keelontsteking is moeilijk te voorkomen, wat moet je doen als je keelontsteking hebt. Heeft u last van uw keel. Hoe kun je een keelontsteking behandelen. Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Emma Veldhuis Deze informatie is gecontroleerd door:. Wat te doen geld over de balk smijten een keelontsteking.

Bezoek onze tuin A? Je kunt dan wel de keelpijn verzachten met deze tips: Zorg dat je kind veel drinkt, ook al doet slikken pijn. Een keelontsteking kan ook nog overgaan in een mondontsteking. Deze amandelvormige zwellingen houden ziekteverwekkers die via de mond binnenkomen tegen, zoals bacterin en virussen.

Hoe ontstaat een keelontsteking?

Wil je kind niet of weinig eten, omdat slikken pijn doet? Als u meer dan 3 dagen koorts heeft. Geef je kind voldoende rust. Ook een gewone keelontsteking door een bacterie, geneest bijna altijd vanzelf.

Gebruik dan de juiste dosering voor de leeftijd? Bron: Apotheek. Als de ontsteking langer duurt dan kun je toch het beste naar de dokter.

Andere: